Hvor bra er fiskeoljen? Og hvor mye omega-3 får du for pengene?

Test av omega-3 kapsler

Dette var testkriteriene som TV2 hjelper deg satte for en stor test av omega-3-fiskeoljer våren 2012.

Nofima AS fikk i oppdrag av TV2 å teste kvaliteten på ni forskjellige fiskeoljer på det norske markedet. Dette ble gjort gjennom grundige laboratorieanalyser. Nofima AS er et uavhengig og næringsrettet forskningsfirma som eies av den norske stat gjennom Fiskeri- og kystdepartementet. Det ble også gjort utregninger for hvilket produkt som gir mest omega-3 for pengene. Grenseverdiene i testen fulgte bransjens egen standard fra organisasjonen GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3).

Eskimo-3 250 kapslerTerningkast 6 på TV2 hjelper degTestvinner med terningkast seks
Testens vinner var Eskimo-3 omega-3 kapsler. Produktet fikk terningkast seks fordi Eskimo 3 har svært god kvalitet på oljen. Eskimo-3 vant til tross for at den var et av de dyreste produktene per gram EPA og DHA, som er de viktigste omega-3-fettsyrene.

En test alene gir sjelden et nyansert bilde av markedet, men Eskimo-3 har gjennom flere år blitt anerkjent gjennom et mangfold av tester, studier og analyser i flere europeiske land. Les mer om referanser og kildehenvisning til de mest sentrale studiene her.

Eskimo-3 er av høyeste kvalitet – det er derfor vi sier: fisk er best!