Pressemelding juni 2013: Eskimo-3 er et trygt valg

Som følge av mye medieomtale angående miljøgifter i oppdrettslaks, mottar Bringwell henvendelser fra forbrukere som vil vite om Eskimo-3 er fri for miljøgifter.

Svaret er ja, Eskimo-3 er ren, og fri for miljøgifter. Eskimo-3 får toppkarakterer i både renhet og stabilitet i bransjens egen standard fra organisasjonen GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3). Fiskeoljen i Eskimo-3 kommer fra ansjos. Ansjos har en livssyklus på bare ca to år. Dette innebærer at fisken tar opp lite miljøgifter. Og selv om innholdet av miljøgifter i råstoffet er lavt, gjennomgår fiskeoljen en svært omfattende, høyteknologisk og skånsom renseprosess.

Pufanox – patentert teknologi
Etter gjennomføring av renseprosessen, benyttes det en patentert teknologi (Pufanox) for å tilbakeføre antioksidantnivået i oljen. Denne teknologien medfører at de naturlige fettsyrene bevares stabile helt til du som forbruker har tatt opp oljen i kroppen din. Det er denne patenterte prosessen som har gjort Eskimo-3 internasjonalt anerkjent for sin stabilitet.

Helt naturlig
Oljens stabilitet er oljens evne til å motstå harskning (oksidasjon) når den kommer i kontakt med oksygen. Oksidasjon skaper frie radikaler som kan skade kroppen vår. Eskimo-3 har gjennom sin patenterte Pufanoxprosess utviklet en fiskeolje som holder seg stabil til kroppen din har absorbert oljen. Den viktigste årsaken til at man har foredlet frem en så stabil olje er at man ivaretar oljen så lik naturlig opprinnelse som mulig – fordi jo mer man ivaretar naturlige substanser, jo mer stabil holder oljen seg.

Bringwell oppfordrer til et sunt og variert kosthold, men anbefaler Eskimo-3 som en god og trygg kilde til omega-3.